ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Валежите в Турция наводниха много къщи и работни места

Снимка: Дора Атанасова

Стихийни дъждове в района на Гьокчеада, окръг Чанаккале, причиниха значителни щети, реките придойдоха, водите са залели много къщи и работни места. Един човек е бил спасен от удавяне. Други пострадали няма, но много пътища са наводнени. Учениците не можаха да отидат на училище.

Дъждът заваля през нощта, връхлетя ни истинско природно бедствие, нанесени са много големи щети. Екипи на общината работят за доставяне на помощ на закъсалите в домовете си хора, каза кметът Юнал Четин. По думите му, районът трябва да бъде обявен за бедствен и да бъдат изпратени помощи.

В черноморския окръг Бартън, където също вали силно, са разрушени мостове и са залети пътища. Една фабрика е била наводнена. По щастлива случайност няма пострадали, но машините и производството са залети от водите. Един автомобил е бил повлечен в придошлата река, пожарникарите успели да спасят пътниците.

През последното денонощие в Черноморския регион са паднали 35 литра валежи на един квадратен метър. Повишено е нивото на реките, осем селища са откъснати от центъра. Екипи работят по възстановяването и укрепването на разрушените мостове.

От синоптичната служба предупредиха, че днес се очакват силни валежи в района на Чанаккале, Балъкесир, Черноморския регион.

Спасителните служби и гражданите са приканени да бъдат внимателни.

В събота се очаква валежите да спрат.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!