ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Санитарни хеликоптери със системи за нощно виждане в Турция

Снимка: ЕПА/БГНЕС

В Турция бяха доставени  първите 19 броя санитарнихеликоптери, които са съоръжени със системи за нощно виждане. Това дава възможностна спасителните екипи да осъществяват спасителни работи при нощни и трудни метеорологични условия. Подобни спасителни групиима в развитите страни като Германия, Франция и САЩ.

Преди нощен полет, пилотите ще трябва да преминат през етап на адаптация към системата, който ще се провежда в специално затъмнено помещениеПилотите на новите херикоптери със системи за нощно виждане ще преминат през специално обучение в Германия.

Освен това се предвижда да бъдат внесени и симулатори за подготовка на пилотите на този вид санитарни хеликоптери. Поради огромната територия на Турция хеликоптерите са транспортна алтернатива, която в последно време се разрасна твърде много. Турските политици, бизнесмените вече масово използват хеликоптери за придвижване. А частна хеликоптерна фирма предлага турове над Истанбул на туристите, които желаят да се насладят на града от птичи полет, като цената е  45 евро на човек.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!