ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Габровският общински съвет настоява за отмяна на наложените финансови санкции по два ключови проекта

Снимка: www.gabrovo.bg

Габровският общински съвет прие декларация, с която настоява за отмяна на наложените финансови санкции по два ключови за общината проекти, изпълнявани по Оперативната програма "Околна среда". Документът е изпратен до премиера, председателя на парламента, няколко министерства, както и до Националното сдружение на общините.

В декларацията местният парламент изразява своето несъгласие с налагането на финансови санкции на габровската община и настоява те да бъдат отменени. В документа съветниците се аргументират и посочват, че Управляващият орган на Оперативната програма "Околна среда" е пренебрегнал нормативните процедури за финансови корекции. Изтъква се, че Габровската община е спазила всички законови изисквания на контролните органи при провеждане на избора на изпълнители по двата ключови проекта – за нова ВиК инфраструктура на града и за изграждане на регионално депо за отпадъци.

Финансовите санкции за предявените нарушения са в размер на 11 милиона лева. Налагането им, според кмета Таня Христова, подлага на риск изпълнението на едни от най-важните и същевременно най-тежки инвестиции в редица български общини.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!