ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Актуализация на НРД ще поискат част от делегатите на събора на БЛС

Да бъде актуализиран Националният рамков договор ще поискат част от делегатите на предстоящия утре събор на Българския лекарски съюз. Според бившия председател на съсловната организация д-р Андрей Кехайов със свои действия или бездействия Лекарският съюз води организацията към унищожаване.

Националният рамков договор да се преразгледа в частта за финансиране на болничната помощ, защото в момента Националната здравна каса взема решения, а Българският лекарски съюз мълчи. Това каза доктор Андрей Кехайов, делегат на събора:

С тези действия и бездействия Лекарският съюз води към унищожаване на организацията и е необходима обективна преоценка за участието ни в здравната система. Дали ръководството ще има смелост да си оттегли подписите, защото очевидно те са участвали в подписването на нещо, което не беше споделено на събора.

Д-р Стефан Константинов, бивш министър на здравеопазването, посочи, че важните въпроси на здравето не са в дневния ред на събора на съсловната организация:

Да - Лекарският съюз е обиден, да - Лекарският съюз се сърди. Лекарският съюз е разписал тези правила, Касата по тях прави проверки. Ние подписваме, ние сме днес добре с властта. Утре ние сме срещу властта. Минава съборът. Ние пак се прегръщаме.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!