ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Строителството на последния участък от магистрала "Хемус" може да започне в края на 2015-а

Снимка: БГНЕС
Недовършеният участък от автомагистрала „Хемус“ е 250 километра и за изграждането му ще са необходими около 1,5 милиарда лева. Това съобщи в Плевен министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева. Там тя представи идейния проект за довършване на трасето.

Новата пътна връзка ще ускори развитието на три района -  Северозападен, Северен Централен и Североизточен - подчерта тя: В резултат на технически, финансов, социално-икономически и екологичен анализ е предложен т.нар "син подобрен вариант". Той предвижда изграждането на трасе с минимална дължина, свързващо вече изградените участъци от автомагистралата. Трасето е симетрично, отделено от двете големи населени места по направлението Плевен и Велико Търново, както и между Плевен и Ловеч. То преминава на 15 километра от центъра на Плевен и след реализацията на първия етап разстоянието за пътуване между София и Плевен ще се запази същото, а ще бъдат спестени около 15 минути. Общият брой на населението, което ще се възползва пряко от подобрената инфраструктура, след като бъде изграден новият участък от автомагистрала "Хемус" - Ябланица-Плевен-Ловеч и от Плевен до Велико Търново, е приблизително около три милиона души.

Министър Терзиева предположи, че стартът за строителството на последния участък от автомагистрала "Хемус" може да бъде даден в края на 2015-а, началото на 2016-а година.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!