ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Финалното заседание по първото дело срещу Цветан Цветанов беше насрочено за четвъртък

Снимка: БГНЕС

Първото дело срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов - за престъпления срещу правосъдието, приключва. Съдия Тони Гетов насрочи финално заседание за четвъртък, на което трябва да бъде разпитан и неявилият се днес свидетел - бившият великотърновски антимафиот Орлин Тодоров.

Цветанов е на съд именно заради Тодоров - заради това, че шест пъти е написал "не" с удивителни под искане преди време Тодоров да бъде подслушван за участие в организирана престъпна група. Прокуратурата смята, че по този начин бившият вътрешен министър е осуетил разследването срещу Орлин Тодоров, който трябваше да бъде разпитан тази сутрин. Транспортен проблем с автомобила на Тодоров обаче попречи на този разпит.

Съдия Тони Гетов насрочи заседание за 13.30 ч., когато се оказа, че след като е бил поправен автомобилът на Орлин Тодоров, вместо към София, той се е върнал във Велико Търново. Затова за заседанието в четвъртък той ще бъде доведен принудително и му беше наложена глоба от 300 лева.

Всъщност, фактът, че на 15-и най-вероятно делото ще приключи, провокира спор между защитата и съдия Тони Гетов, тъй като адвокат Менко Менков настояваше на финалните пледоарии да присъства и немският адвокат на Цветан Цветанов, който тогава е зает. Съдия Тони Гетов обаче обясни, че в графика си няма друга дата, така че това е съдебното заседание, на което вероятно делото ще приключи. Всичко това даде повод на Ханс Петер Улф да повтори, че този процес е политически.

Още по темата чуйте в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!