ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

„Младежта в движение“ от 13 до 15 май в София

Инициативата „Младежта в движение“, организирана от Европейската комисия с  партньорството на Столична община, гостува в София от 13 до 15 май 2014 г. 

Събитието ще бъде открито от Ласло Андор, член на Европейската комисия, отговарящ за заетостта, социалните въпроси и  приобщаване и Огнян Златев, ръководител на Представителството на Европейската комисия в България.

Специално изградената шатра на ЕК в Градската градина  ще бъде отворена за публика и през трите дни до 19:00 ч, като програмата включва презентации на различни изложители, съпътстваща музикална програма и много атракции. Посетителите на изложението ще се запознаят с европейските програми за мобилност, образование, доброволчество и трудова заетост на младите хора в чужбина на информационните щандове на Представителство на ЕК в България, Информационно бюро на Европейския парламент в България- обясни Огнян Златев .Инициативата на Европейския съюз „Младежта в движение“ има за цел насърчаване на мобилността на студенти и стажанти и подобряване на заетостта сред младите хора.

„Младежта в движение“ насърчава държавите на ЕС да работят съвместно за предоставяне на по-добри възможности на младите хора в Европа с цел да оползотворят максимално своите умения. Това може да се постигне чрез подобряване на резултатите и международната привлекателност на университетите в Европа, както и чрез повишаване на цялостното качество на всички равнища на образование и обучение на ЕС. Инициативата е насочена по-специално към по-младите хора, за да им даде възможност да се запознаят с ползите от участието в програмите за мобилност на ЕС.

Чуйте още за инициативата в разговора с ръководителя на Представителството на Европейската комисия в БългарияОгнян Златев.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!