ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Фондация иска по-добро планиране на улиците в градовете

Снимка: Жоро Александров

Фондация "Безопасни улици от Валя“ настоява за въвеждане на длъжността "урбанист“ в общините. Това ще намали рисковете от злополуки, смята Ева Попова от неправителствената организация:

В пъти ще се намалят произшествията, тъй като настоящата инфраструктура и в населените места, а и извън населените места, създава предпоставки за произшествия, тъй като има много конфликтни точки, много недомислия. В София има велотрасе някъде около, мисля че 15 километра. Ако проследим маршрута, ще видим, че много често, да речем, велоалеята свършва в нищото, минава през плочите на тротоара, или пък през рекламни пана на тротоарите и на спирките. Планирането наистина не е добро. Тези неща се правят съвместно със специалистите урбанисти, които имат за цел да приведат градската среда, така че да е приятна за хората.

Фондация "Безопасни улици от Валя“ ще представи идеите си  на кръгла маса на тема "Пространствено планиране: проблеми и перспективи", която ще се проведе в Университета по архитектура, строителство и геодезия.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!