ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Деца участваха в Европейския ден за здравословно хранене

Снимка: БГНЕС

В Европейския ден за здравословно хранене деца от столични детски градини и училища приготвяха храна и научаваха повече за полезните храни. Инициативата е на представителството на Европейската комисия в България.

Събитието е ориентирано не само към здравословното хранене, но и към възпитаване на децата в познаване на продуктите и на добрите технологии, обяснява Жоро Иванов, председател на Асоциация "Евро-Ток"- България. Той казва още, че асоциацията не веднъж е предлагала на управителите на училищните столове да видят как на децата им се приготвя храната, но винаги тяхното предложение е било отхвърляно.
Това нас ни навежда на мисълта, че там се ползват продукти, които не искат да бъдат видени и не искат да бъдат разпознати от професионалисти. Много е важно да не се използват тези добавки, и като аспартам, и като вегети, в които има глутамат, който е изключително опасен и вреден. Подходящите продукти за децата трябва да бъдат внимателно селектирани и хората, които приготвят храната за тях, максимално да се допитват до професионалисти, до диетолози.
Мнението на децата дали се хранят здравословно:
Ям салати, зеленчуци, плодове. Аз закусвам с палачинки. Баща ми винаги ми казва да се храня здравословно, защото животът е по-хубав, когато се храниш по-здравословно, а и хем така се поддържа и формата.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!