ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Общината в Кюстендил трябва да плати 1500 лева на ученичка, ухапана от куче

1 500 лева обезщетение трябва да изплати общината в Кюстендил на 15-годишна ученичка, ухапана на път за училището от куче. Това  постанови  Окръжният съд в града.

Инциденът е станал на 13 април 2013-а г. Диана З. вървяла към II-ро основно училище "Даскал Димитри", когато я нападнало бездомно куче. Помогнали ѝ  живеещи наблизо, а минаващ по това време мъж с кола я закарал до спешното отделение. Родителите на момичето са внесли жалба в съда за сериозната психологическа травма и стреса, преживян от дъщеря им. На първа инстанция съдебният състав определил 1 500 лева обезщетение за ученичката. От общината обжалвали, като се аргументирали с това, че кучето имало марка на ухото, т.е. пребивалало е в приюта, за него са положени грижи и е кастрирано. Този факт обаче не е уважен от магистратите. Общината ще трябва да плати и разноските по делото. Решението е окончателно.

Още двама кюстендилци тази седмица са осъдили кметството заради нападение  и ухапване от куче - 73-годишен, ухапан на черен път край язовир "Дренов дол", и пенсионерка, пострадала от пес край оградата на болницата. Обезщетението за двата случая е 5 000 лева общо.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!