ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Ученички се борят с видеоклип за повече пътна безопасност

Започва кампания на ОДМВР-София

С видеоклип, изработен от три ученички в 12 клас и озаглавен "Децата - обща грижа и споделена отговорност", ОДМВР-София стартира новата си превантивна кампания за пътна безопасност, особено преди началото на абитуриентските балове. Тогава е установена и най-голяма концентрация от катастрофи, причинени от неправоспособни шофьори.

Кампанията "Децата - обща грижа и споделена отговорност" стартира от Своге като идеята е до началото на лятната ваканция да обиколи и останалите районни управления на МВР на територията на София област. Посланието на новата превантивна кампания на ОДМВР-София е, че грижата за живота и здравето на децата е обща споделена отговорност, каза главен инспектор Мариета Иванова, директор на ОДМВР София.

Мариета Иванова каза още, че са подготвени над 1600 лични обръщения от нейно име и от името на началника на РУП - Своге, адресирани до родителите на всеки ученик от гимназията, които ще бъдат връчени в края на учебната година. „Чрез този нетрадиционен подход ги призоваваме към по-голяма родителска ангажираност и завишен контрол при предоставяне на моторни превозни средства”, допълни още тя.

Видеоклипът, който е заснет за кампанията"Децата - обща грижа и споделена отговорност", ще се излъчва на мониторите в Пътна полиция в Областна дирекция и в информационния център на община Своге, откъдето тръгва идеята. Можете да го видите тук.

Чуйте повече в репортажа на Яна Спиридонова, от главен инспектор Мариета Иванова и от Кристина Илиева – една от авторките на клипа.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!