ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Прокуратурата поиска 5 години затвор за Цветанов, съдът се произнася в понеделник

| обновено на 22.05.14 в 14:29
Снимка: БГНЕС

Присъдата срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов ще бъде произнесена ден след изборите за Европейски парламент. Прокуратурата поиска 5 години затвор по делото за длъжностно присвояване, а самият Цветанов заяви, че се надява на справедливост. Съдът ще обяви решението си в понеделник в 9.00 часа.
Прокуратурата поиска и конфискация на половината му имущество по делото за длъжностно присвояване.

Изненадващо се стигна до финала на това, иначе второ по време на внасяне на обвинителния акт, дело срещу бившия вътрешен министър. Цветанов е разпоредил да бъдат изплатени 50 хиляди лева на бившия великотърновски антимафиот Орлин Тодоров за време, в което Тодоров е в ареста, по дело за рекет, отстранен е от длъжност и няма достъп до класифицирана информация - все особености, които законът показва, че той не може да заема такава длъжност.

Днес стана ясно, че делото е изчерпано. По него бяха дадени последните показания, които бяха на бившия антимафиот Станимир Флоров и бившия служебен вътрешен министър Петя Първанова. Пред тях се изясняваше по какъв начин, когато има образувано досъдебно производство, лице от МВР се отстранява от длъжност. Именно в рамките на тези разпити и после в пледоарията на прокурора стана ясно, че има дело и срещу Петя Първанова, която е освободила от длъжност Станимир Флоров, в период, в който стана известно, че той се разследва, макар да нямаше официално повдигнато обвинение.

Прокуратурата използва доста силни квалификации, когато говореше за свършеното от Цветан Цветанов, като престъпна дейност, престъпна упоритост и пряк умисъл. На всичко това адвокатът на Цветан Цветанов Менко Менков отговори с думата "лъжа" и започна да оборва фактите. Очаква се пледоарията на Менков да продължи поне около час, след което Цветан Цветанов ще има последна дума, преди съдът да произнесе присъдата си.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!