ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

ГЕРБ изключи Даниел Георгиев и го призова да напусне НС

| обновено на 22.05.14 в 15:48
Снимка: БГНЕС

Партия ГЕРБ изключи депутата Даниел Георгиев и го призова да напусне парламента. Мотивите са, че с поведението си уронва престижа и авторитета на партията.

Само в рамките на денонощие Даниел Георгиев се отказа от ГЕРБ, отиде в "България без цензура", върна се в партията на Борисов и отново се появи на конкурентното предизборно мероприятие.

Затова заместник-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цецка Цачева защити решението:

Мотивите са противоречивото му поведение, което е несериозно за член на ГЕРБ и безотвогорно за народен представител.

От ГЕРБ поискаха Георгиев да напусне и парламентарната група.

С пълно единодушие Изпълнителната комисия от тази сутрин взе решение колегата ни да бъде изключен от политическа партия ГЕРБ и призован да напусне 42-рото Народно събрание. Когато е бил в групата на ГЕРБ, той е изпълнявал решенията на парламентарната група, имал е коректно поведение до лупингите му от последната седмица. От тук насетне не е приятно, че оставаме с един човек по-малко, ако например той стане независим, но това не е главното. За нас е много по-важно като партия, за нашите членове и симпатизанти, с които вече два дни сме в контакт, всеки един от нас, хората са възмутени от едно такова поведение и затова и най-тежката санкция от страна на Изпълнителната комисия, каза Цецка Цачева.

На въпрос на БНР колко време има Георгиев да мисли Цачева отговори:

Това зависи от темповете на мисленето му.

Решението за изключването на Даниел Георгиев е било взето в негово отсъствие, каза още Цецка Цачева. Ако Георгиев напусне доброволно парламентарната група, на негово място би влязъл друг и ГЕРБ ще запазят състава си. Ако обаче остане независим, каквато практика вече има, ГЕРБ ще бъдат с депутат по-малко. От ГЕРБ допуснаха, че след евровота е възможно да има и други напуснали.

Даниел Георгиев не вдигна телефона си, за да каже какво ще предприеме.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!