ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

28 пълни отличници завършиха гимназия в Силистра

Снимка: Радио Шумен

В Силистра тази година гимназия  завършват 28 пълни отличници, още 31 зрелостници са с успех над 5,50.  Как отбелязаха 24 май в дунавския град - репортаж на Маргарита Иванова:

Празничното шествие по улиците на Силистра продължи близо два часа. Учители и ученици преминаха в колони, предвождани от училищните знамена и отличниците на класовете. "Това е най-красивият български празник. Празникът на младостта, на красотата, на бъдещето. Няма друга държава с такъв красив празник".

"Да поздравя учителките за това, което ни дават всеки ден. Образованието на младите хора може да доведе до преодоляване на кризата в държавата".

Най-много зрелостници отличници - седем - изпраща природо-математическата гимназия, езиковата и икономическата гимназии са с по петима абитуриенти с пълен отличен. За тях днес е последният 24 май в училище. "Този празник се надявам да е нещо по-специално за нас, тъй като е последен и да го запомним, освен със самия бал и като нещо хубаво, което ни се е случило в училище. Дори и последно."

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!