ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Ново земетресение в Егейско море предизвика паника в Турция

| обновено на 25.05.14 в 18:41

Нов земен трус с магнитуд 5,1 по Рихтер разтърси днес района на Гьокчеада, Чанаккале и Одрин, Западна Турция. Това е районът, където вчера имаше силно земетресение с магнитуд 6,5 по Рихтер, в което бяха наранени около 270 души. Земетресението беше усетено силно и в България.

От обсерваторията Кандилли в Истанбул съобщиха, че епицентърът на днешното земетресение, което стана в около 14.30 часа по обед, е пак в Егейско море, в залива Сорос, на дълбочина около 12 км.

Земетресението е било усетено доста осезаемо в Чанаккале и в Одрин и е предизвикало голяма паника. Голяма част от населението на тези градове е прекарало нощта навън, в парковете, на палатки, опасявайки се от нови трусове. За кратко време е имало прекъсване на мобилните връзки, но телефонните комуникации са били възстановени.

Засега няма данни за пострадали и материални щети. От вчера досега е имало над 70 вторични труса.

Частната турска телевизия Си Ен Ен-Тюрк съобщи за два труса с магнитуд 4,8 и 4,5 в Егейско море. По данни на Управлението за извънредни ситуации на Турция, епицентърът на земетресенията, станали в интервал от 9 минути, се е намирал на 30 км от турското крайбрежие, на дълбочина близо 30 км.




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!