ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Приключва второто дело срещу Цветан Цветанов

Снимка: БГНЕС

Приключва делото срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов за престъпление срещу правосъдието. Ако днес съдът получи ключов секретен документ, трябва да започнат финалните пледоарии на страните в процеса. Става дума за постановлението, с което бившият търновски антимафиот Орлин Тодоров става обвиняем по дело за рекет. Съдът иска да види с каква дата е то и да я съпостави с датата, на която съдия разрешава Тодоров да бъде поставен под контрол.

Именно заради отказа да разпореди прилагането на специални разузнавателни средства спрямо Орлин Тодоров, написвайки собственоръчно 6 пъти "не" с удивителни, Цветанов беше изпратен на съд.

Бившият вътрешен министър твърди, че не е първият министър, отказал подслушване и второ, че за Орлин Тодоров е отказал по съвет на главния секретар Калин Георгиев и защото знаел, че има теч към Тодоров. Така към момента на отказа СРС-тата щели да бъдат компрометирани.

Ако документът с гриф "Строго секретно" бъде доставен със специална поща, думата ще има прокуратурата, за да каже какво наказание иска за Цветан Цветанов.

В навечерието на финала на процеса бившият вътрешен министър беше оневинен по делото срещу него за длъжностно присвояване. Очакванията на Цветанов и адвоката му са резултатът да бъде дублиран и по обвинението за престъпление срещу правосъдието.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!