ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Цветан Цветанов получи 4-годишна ефективна присъда

| обновено на 29.05.14 в 18:04
Снимка: БГНЕС

4-годишна ефективна присъда постанови Софийският градски съд за бившия вътрешен министър Цветан Цветанов. В първия си коментар Цветанов се позова на немския си адвокат Ханс Петер Улф, според когото присъдата е под натиск

С решение на съдия Тони Гетов,  финалните пледоарии бяха произнесени при закрити врата. Прокуратурата поиска три годишна условна присъда за Цветанов, затова прокурор Калоян Ангелов беше повече от доволен от днешното постановление, а съдия Генов се позова на високата обществена опасност на извършеното от Цветанов престъпление - отказ да разпорези разрешени от съдия СРС-та. Съдия Генов беше категоричен, че така Цветанов е нарушил принципа на разделение на властите.

От вътрешния министър обществото очаква да е гарант за закоността , а не неправомерно да нарушава закона, каза съдия Тони Гетов.

Ето как коментира по-рано исканията на прокуратурата адвокат Менко МенковПрокуратурата вече не иска пет години ефективно, а условно, което означава, че разбира несъстоятелността на обвиненията, които повдига и поддържа. Нямаме никакво съмнение, че всеки съдебен състав по трите дела на Цветанов ще спази закона и ще го оправдае, защото законът е такъв. Той е спазил закона.

В понеделник Цветан Цветанов беше оправдан по делото за длъжностно присвояване. Утре пък започва мегапроцесът за така нареченото нерегламентирано подслушване в МВР.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!