ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Община Габрово иска съдействие от Комисията за възстановяване и подпомагане към МС

Наводнена улица в Габрово
Снимка: Велина Махлебашиева

Валежите в Габрово спряха и обстановката се нормализира, след като интензивните дъждове през последните две денонощия причиниха сериозни щети. Общината ще търси съдействие за преодоляването им от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет.

Критичните ситуации, причинени от интензивния валеж, са овладени. Продължава разчистването на улиците, които заради натрупани наноси са непроходими. От падналия дъжд са се активизирали 8 свлачища. Заради свличане на земна маса върху платното пътят към Габровското село Дебел дял е затворен за движение. Преминаването става по обходен маршрут.

Нивата на река Янтра в Габрово и притоците й са под критичните, но остават под наблюдение. Множество са прелелите дерета, като най-честата причина е затлачване с битови отпадъци, коментира кметът на Габрово Таня Христова:

Изключително големи количества автомобилни гуми и отпадъци от бита. Нещо, което наистина доведе до сериозни проблеми в различни части на града ни.

Продължава отводняването на мазета и приземни етажи. В служба "Пожарна безопасност и защита на населението" от началото на интензивните валежи са получени 58 сигнала.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!