ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Йерун Дейселблум: Страните от еврозоната могат да получат още време, за да постигнат бюджетните цели в рамките на "договор" за провеждане на ефективни реформи

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Страните от еврозоната могат да получат още време, за да постигнат бюджетните цели в рамките на "договор" за провеждане на ефективни реформи, заяви лидерът на Еврогрупата Йерун Дейселблум, цитиран от Ройтерс.

Европейската комисия може да играе роля в проверката на това дали промени като разхлабване на правилата на трудовия пазар реално са осъществени в замяна на допълнително време за осъществяване на промени като намаляване на държавния дълг, посочи той и декларира готовност "силно да подкрепи подобен договор". "Това би била интересна сделка между германската страна на Европа и италианската страна на Европа", каза той.

Ройтерс припомня, че Германия отправи искания силно задлъжнелите страни да намалят разходите си, докато италианският премиер Матео Ренци постави акцент върху икономическия растеж за увеличаване на държавните приходи и намаляване на относителната тежест на дълга. "Сега е подходящият момент за сключване на това споразумение между севера и юга", отбеляза лидерът на Еврогрупата.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!