ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Уволниха директора на Природен парк "Българка" инж. Мая Радева

Снимка: Борис Димитров

Директорът на Природен парк "Българка" инж. Мая Радева е уволнена. Това става седмица след като подаде сигнал в Агенцията по горите за финансови злоупотреби на заместника си Али Алиев. По време на тримесечния й болничен Алиев ръководи парка. 

През февруари Агенцията по горите назначи временно на поста директор на природния парк Али Алиев. Той беше посрещнат с протест от природозащитниците, които видяха партийно кадруване на ДПС, тъй като Алиев освен лидер на партията в Севлиево е и общински съветник. Алиев има и фирма в сферата на дърводобива, което е нарушение пък на Закона за администрацията. Срещу назначението се обявиха и от БСП-Габрово. През май  Мая Радева, която е създател на парка, се върна на работа, а днес е уволнена:

Какво е направено, колко са проектите, какви са другите отзиви, Агенцията по горите не ги интересуват. За тях е важно отново да върнат Алиев на работа.

Парк "Българка" изпълнява четири европейски проекта за над 11 милиона лева:

Това, което констатирах, когато се върнах от болнични би изумило всеки един финансист. Господин Алиев, докато ме е замествал, е поискал голяма част от експертите доброволно да си подадат молбите за освобождаване и той е назначавал хора на базата на молби: "Моля, да бъда назначен на кое и да е свободно място". Това означава, че тези средства, които са им платени няма да бъдат инвестирани от оперативната програма. При един бюджет, одобрен за дирекцията на парка за издръжка за 2014 година в рамките на 5000 лева, до първи май са изразходени 15 хиляди лева.

От Агенцията по горите съобщиха, че ще коментират действията си в понеделник.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!