ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Около 55% от българите имат проблеми с храносмилането

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Близо 55 процента от българите имат проблеми с храносмилането, сочи проучване на "Маркет линкс". Най-честите оплаквания са болки в корема и диария, а в по-голяма степен са засегнати жените.

Според проучването, 46 процента от анкетираните се оплакват от болки и спазми в корема, а 21 процента страдат от диария. В тази връзка по инициатива на Дружеството по гастроентерология в рамките на изложението "Мисия здраве" се организират безплатни консултации със специалисти от водещи клиники. 
Специална образователна инсталация запознава хората с органите, които изграждат човешката храносмилателна система, с техните функции и как се осъществява процесът на храносмилане в тялото. 
Проф. Борислав Владимиров от болница "Царица Йоанна - ИСУЛ" обясни: 
Този щанд имитира човешкото тяло, всички органи: устна кухина, хранопровод, дванадесетопръстно черво, тънки черва, дебели, и вие минавате през този тунел. В различни цветове са дадени всичките органи с техния метаболизъм и с техните заболявания и някъде, където веригата се къса или някой преиграва, примерно като преяждане, веригата се къса и почват болести.
Около 3 килограма във вид на вода и храна е нормалното количество, което човек може да приема на ден: 
Трябва да пие литър и половина задължително вода. Тази вода дали ще я приеме с плодовете, зеленчуците, дали със супата, дали със салатите или като вода е важно, но е важно всеки, през час поне, да изпива по 100-200 грама вода. Ако не пиете вода, формирате и камъни в бъбреците, в жлъчната система. Въпросът е да разпределите три основни хранения и в промеждутъка да вземате плодове или вода, за да имате правилен метаболизъм.
Днес до 19.30 и утре до 13.30 всички желаещи могат да се консултират безплатно пред Паметника на съветската армия. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!