ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Али Алиев е новият директор на парк "Българка", след уволнението на Мая Радева

Снимка: www.ppbulgarka.net

Основание за уволнението на директора на Природен парк "Българка" Мая Радева са констатирани нарушения в управлението на парка, съобщават от Агенцията по горите. Али Алиев е назначен за времено управляващ до обявяването на конкурс за длъжността, каза пред "Хоризонт" главният секретар на Агенцията Веселин Райчев.

Два работни дни бяха нужни на Агенцията по горите да обясни, защо директорът, управлявал Природен парк "Българка" при четири правителства, е отстранен. Мотивите, обяснени от инженер Марин Райчев:

Контрол от страна на директора по цялата дейност на Парк "Българка" по отношение на подопечните му служители. Освен това има констатирани неправомерно сключени граждански договори при неправомерно изразходвани средства, липса на прозначност. Това е причината тя да бъде освободена.

До провеждането на конкурс паркът ще се управлява от Али Алиев, човекът, който управляваше и по времето на тримесечния болничен на Мая Радева. Срещу него има множество протести, тъй като се предполага, че е плод на партийно кадруване. Алиев е лидер на ДПС - Севлиево, освен това той има и бизнес в сферата на дърводобива.

Главният секретар на Агенцията по горите не успя да потвърди със сигурност дали Алиев е напуснал фирмата си.

Инженер Райчев не успя да уточни и кога ще бъде проведен конкурс за длъжността директор на Природен парк "Българка". Той отрече, че рокадите на поста са свързани с намерения за закриване на парка.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!