ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Моника Станишева е била разпитвана във връзка с доклад от комисията "Хохегер"

Снимка: БГНЕС

Съпругата на лидера на БСП Сергей Станишев - Моника Станишева, е била разпитвана във връзка с внесен преди година и половина доклад от така наречената комисия "Хохегер", която действаше в предишното Народно събрание. За разпита съобщи главният прокурор Сотир Цацаров преди началото на заседанието на Висшия съдебен съвет.

За проверката на Моника Станишева Цацаров уточни още, че самата тя е поискала фактите от доклада да бъдат проверени. Въпросът - защо толкова време е отнело на държавното обвинение, за да се активизира по лобисткия скандал, главният прокурор отговори:

Не очаквайте от мен да работя като ръководител движение - гара.

Цацаров коментира и друга актуална проверка – тази срещу банкера Цветан Василев, депутата Делян Пеевски и лидера на ББЦ Николай Бареков. Тя е по сигнал на "Протестна мрежа" и във връзка с този сигнал вчера стана ясно, че на разпит е било част от ръководството на Корпоративна търговска банка, но без Цветан Василев. Днес главният прокурор, без да назовава имена, обясни на каква фаза е тази проверка. Той каза, че по отношение на едното лице проверката е на фаза разпит. (Тук медиите разпознаха Цветан Василев). По отношение на второто лице – активно приключва работа с проверка на него и семейството му, предстоят и разпити. (Тук медиите разпознаха Делян Пеевски). Що се отнася до третото лице – там също се прави данъчна проверка, каза Цацаров. (Тук вероятно става дума за Николай Бареков). Срещу него има и друг сигнал, по който се работи. Той е свързан с изборите и съмненията за финансиране на неговата формация. По сигнала, който беше активизиран от Волен Сидеров, за срокове главният прокурор отказа да говори.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!