ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Международно изложение за парфюмерия и козметика в Истанбул

Снимка: БГНЕС

В Истанбул днес бе открито едно от най-популярните изложения, към което има много голям интерес, Международното специализирано изложение за парфюмерия и козметика за района на Евразия. Тазгодишното издание е 10-о. То се счита за най-престижното по рода си. В него участват над 500 компании и фирми от около 100 страни от Балканите, Централна Азия, Северна Африка.

На щандовете, които са подредени в истанбулския Експо център, водещи фирми и компании представят своите продукти. Освен това истанбулското изложение е много авторитетно, понеже предоставя възможности за бизнесконтакти между фирмите и промотиране на продукцията им на пазарите в Турция, Кавказ, Близкия изток, Северна Африка. 

В тазгодишното издание на изложението прави впечатление и активното участие на български фирми, производители на парфюмерия и козметика. Около 15 производители от България се представят в Истанбул. Това са водещи в сектора фирми от Пловдив, София, Стара Загора и други градове.

Националното участие на българските производители на изложението в Истанбул тази година се организира от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия /ИАНМСП/ по проект за развитието на експорта, финансиран от Европейския фонд за регионално развитие. Изложението ще продължи до 14 юни.

Истанбул е домакин и на изложение за здравен туризъм, който е хитовата дестинация на Турция в последно време. Изложението в конгресния център "Лютфи Кърдар", в което участват над 56 страни, включително и от България, се съпровожда със семинари, конференции и дискусии, в които участват министри, отговорни представители на сектора от Турция и гостуващите страни. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!