ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Прокуратурата и Моника Станишева в задочен спор заради скандала "Хохегер"

Снимка: БГНЕС

Прокуратурата и съпругата на лидера на БСП - Моника Станишева, влязоха в задочен спор - има ли в момента прокурорска проверка по лобисткия скандал "Хохегер".

Вчера изтече информацията, че собственичката на пиар агенция Моника Станишева е била на разпит. Нещо, което главният прокурор не просто потвърди, но и обясни защо:

Защото, на първо място има проверка, която е започнала, а към тази проверка е присъединена и една нейна молба, с която тя поставя искане да бъдат проверени всички тези твърдения.

При напомнянето, че това е било преди година и половина, Цацаров коментира:

Ама вие искате от мен да действам като ръководител на движение на гара...

Съпругата на БСП лидера отрече да е разпитвана и после разказа, че през 2013-а година е поискала проверка има ли извършено от нея престъпление по случая "Хохигер", с цел да изчисти името си от тиражираните по политически причини спекулации и лъжи за нея и дейността на нейната компания.

След проверката е била уведомена, че Софийската градска прокуратура е отказала да образува досъдебно производство поради липса на престъпление. Това става на 13-и февруари 2014-а година. Месец по-късно, обясниха от Прокуратурата, Апелативна прокуратура-София е отменила отказа на Градската. По-висшестоящите държавни обвинители са открили пропуски при изясняване на изнесените в медийното пространство факти и обстоятелства, относно лобисткия скандал, свързан с управлението на тройната коалиция и предоставените милион и половина евро на австрийския лобист Петер Хохегер. Уточнява се, че става дума за непроверени твърдения за осъществено корупционно поведение от определени лица при провеждане и изпълнение на обществени поръчки, проведени от Министерския съвет и търговско дружество, с едноличен държавен капитал. Срокът за изпълнение на проверката е 30 дни, считано от 14-и април тази година. Какъв е резултатът - месец след крайния срок обаче от съобщението на Прокуратурата не става ясно.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!