ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Протест пред Съдебната палата срещу връщането на джамии и църковни имоти на Мюфтийството

Жители на Кюстендил, Карлово и Пловдив протестираха пред столичната Съдебна палата срещу връщането на джамии и други църковни имоти на Главното мюфтийство. Днес Софийският апелативен съд заседава по искане на мюсюлманското вероизповедание да бъде прието като наследник на съществувалите в миналото мюсюламански общини в България. 

На протеста пред Съдебната палата присъстваха общественици от Кюстендил, кметът на града Петър Паунов, кактои недоволни граждани. Протестиращите носеха плакати с надписи: „Да съхраним българските паметници на културата” и „Европа с музеи, не с джамии, не на ислямизацията”. Събралото се множество се обяви против връщането на сградата на джамията в Кюстендил на Главното мюфтийство. Един от организаторите - Митко Грозев, който говори пред събралите се:

Братя българи! Нека от днес нататък всички ние бъдем едно и не позволяваме на тези, които отговарят, да не си вършат работата.

Кметът на Кюстендил Петър Паунов, каза че те ще защитят и вярата си, и правата си, и България: 

Нека разберат тези, които провокират напрежение, че те отдавна са загубили правата си за претенции и да знаят, че ние ще защитим и вярата си, ще защитим и децата си, ще защитим и България. Абсолютно неоснователни претенции, загубиха веднъж на юридически терен.

Присъстващите се обявиха в защита на културните паметници в страната.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!