ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Наградиха участниците в хуманитарната акция за пострадалите при наводненията на Балканите

България подкрепя горещо всякакви регионални инициативи за мониторинг и превенция срещу бедствия и аварии, заяви заместник  министър-председателят по икономическото развитие  Даниела Бобева по време на церемонията  по награждаването на участниците в хуманитарната акция за пострадалите при наводненията в Сърбия и Босна и Херцеговина.

По дунавската стратегия дългосрочно трябва да се заделят европейски средства, за да се реагира навреме и адекватно при нещастия, каквито бяха наводненията в Сърбия и Босна и Херцеговина. Според вицепремиера Даниела Бобева, страната ни подкрепя всички регионални инициативи за превенция срещу бедствията и авариите.

Целият този механизъм трябва първо да е достатъчно добре координиран, но от друга страна по-скоро в превенцията да бъдат заделени достатъчно европейски средства. Защото говорим за река Дунав - eдна река, която свързва цяла Европа. Нашата позиция е, че би трябвало да се заделят целево средства, не всяка държава отделно, общи средства по дунавската стратегия, именно за такива проекти.

В церемонията по награждаването участваха и председателят на Българския червен кръст Христо Григоров, посланиците на Сърбия и Босна и Херцеговина у нас Владимир Чургос и Митар Павич, както и представители на гражданската защита и на фирмите-дарители на помощи. Даниела Бобева подчерта, че българските компании са откликнали своевременно на отправения апел за конкретни нужди за пострадалите  райони от двете държави на Западните Балкани.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!