ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Прокуратурата призна, че няма доказателства по казуса "убийството на Пеевски"

Снимка: БГНЕС

Прокуратурата няма да протестира срещу решението на Софийския градски съд, с което мерките за неотклонение на Венцислав Върбанов, Георги Христов и Красимир Методиев, обвинени, че са искали да убият Делян Пеевски, бяха отменени и те излязоха на свобода.

Прокурори от Апелативната и Върховната касационна прокуратура са преценили, че от събраните до момента доказателства не може да се направи обосновано предположение, че тримата са искали да убият Пеевски.

По повод депозирания от наблюдаващия прокурор частен протест ръководството на прокуратурата възложи на прокурори от Апелативна прокуратура - София и Върховна касационна прокуратура да проучат делото. Установи се, че доводите на СГП не могат да бъдат споделени и липсват основания за поддържане на протеста, тъй като въз основа на събраните до момента доказателства не може да бъде направено обосновано предположение, че тримата обвиняеми са извършили престъплението, в което са обвинени, се казва в специално съобщение на държавното обвинение.

Миналата седмица Венцислав Върбанов, Георги Христов и Красимир Методиев бяха арестувани, а прокуратурата поиска налагане на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража".

В събота състав на Софийския градски съд гледа мярката в МВР - болница, тъй като един от обвиняемите – Красимир Методиев получи тежки сърдечни проблеми.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!