ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Борислав Сандов от "Коалиция за климата": С приключването на това десетилетие ще трябва да се разделим се конвенционалната си енергетика

Еврокомисарят по климата Кони Хедегор е на официална еднодневна визита в България. Комисарят Хедегор ще се срещне с президента Росен Плевнелиев, премиера Пламен Орешарски, министъра на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев и с представители на ресорното Министерство на околната среда и водите.

Кони Хедегор ще вземе участие и в публична дискусия относно целите на Европейския съюз в областта на околната среда и енергетиката.На срещата с еврокомисар Хедегор ще бъде представена българската позиция по отношение на предложенията на Европейската комисия за целите за околна среда и възобновяемите енергийни източници. Позицията на правителството ни е, че няма да подкрепим новите мерки за ограничаване на вредните емисии до 2030 г. както и допълнителното развитие на ВЕИ, тъй като това, според управляващите, ще навреди сериозно на развитието на икономиката и такива стъпки не трябвало да се предприемат, преди всички страни в света да подпишат глобален договор за намаляване на вредните емисии в атмосферата.

Според Борислав Сандов от "Коалиция за климата" България няма аргументи и факти, с които да убеди Брюксел в позицията си. Предложенията на Европейската комисия водят до растеж на икономиката, до създаване на нови работни места и до преход към зелена икономика, което е наложително предвид промените в климата и тяхното влияние върху живота на хората в целия свят, смята Сандов. Чуйте.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!