ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Нов скандал назрява около Държавен фонд "Земеделие"

Димитър Греков
Снимка: БГНЕС

Министърът на земеделието Димитър Греков ще свика следващата седмица извънредно заседание на Управителния съвет на фонд "Земеделие", за да бъде разгледано поведението на изпълнителния директор на Фонда Мирослав Николов и заместничката му Виолета Александрова към представители на Светия синод.

По Оперативната програма за развитие на селските райони има мерки, които осигуряват европейско финансиране за възстановяване и ремонт на храмове на различните вероризповедания у нас.

На съвместно заседание на парламентарните комисии по земеделие и по вероизповеданията присъстваха висши представители на Българската православна църква, които се оплакаха, че имат проблем с комуникацията с Фонд "Земеделие", а това води до отхвърляне на проекти за ремонт на църкви и манастири, забавяне и непрекъснато сменящи се изисквания.

Ако всички нарушения, за които разказаха представителите на Църквата се докажат, може да се стигне до отстраняване на директора на Фонда и неговата заместничка, твърди министър Греков.

Според министъра управителният съвет трябва да разгледа прецизно поведението на Мирослав Николов и Виолета Александрова.

Ако след това заседание те решат да си подадат оставката, тя ще бъде приета, добави Греков. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!