ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

САС прекрати производството срещу тримата обвинени за опит за убийство на Пеевски

| обновено на 19.06.14 в 13:00
Николай Хаджигенов
Снимка: БГНЕС
След като прокуратурата се отказа да иска постоянен арест за тримата обвиняеми за опит за убийство на депутата Делян Пеевски, Софийският апелативен съд прекрати производството срещу Красимир Методиев, Георги Христов и Венцислав Върбанов.

Адвокатът на Христов - Николай Хаджигенов не изключи възможността с клиента му да съдят държавата в Европейския съд по правата на човека.

Хаджигенов нарече поръчка случващото се с клиента му и другите двама подсъдими, а те днес се появиха за първи път публично с изключение на Красимир Методиев, който не беше в съдебната зала по здравословни причини, заради които и първоначалните мерки на тримата бяха гледани в МВР-болницата.

Георги Христов и Венцислав Върбанов отказаха да отговарят на въпроси. Според обясненията на адвокат Хаджигенов, защото остават обвиняеми. Тепърва прокуратурата ще решава дали окончателно да затвори случая с неуспешния опит за убийство на Делян Пеевски или да промени обвиненията на тримата.

В очакване на решението адвокатът на Георги Христов коментира искреността на признанието на главния прокурор, че задържането на тримата било грешка.

Кое му е искреното? Почти убиха един човек още в болницата, направиха на маймуни всички. Задържаха ги четири дена. Кое му е искреното на това? Това не може да мине без санкцията на главния прокурор, образуване на дело от такъв характер и при целия този шум. Това е малоумно. Това няма нищо общо с правото. Това е поръчка очевидно. Не може да съществува опит за убийство в продължение на 42 дена
. На мен ми прави впечатление, че той (Делян Пеевски) се изживява като Исус, защото е възкръснал. Явно е убит, възкръснал е и сега сочи убийците си. Това е интересно. Напоследък прокуратурата се изживява повече като адвокати повече от нас. Логично е като няма убит, очевидно не може да има убийци. Каквото и да си мислите по въпроса, каза Хаджигенов.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!