ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Цацаров: Не разследваме КТБ, а подуправителя на БНБ

Сотир Цацаров
Снимка: БГНЕС
Главният прокурор Сотир Цацаров отрече да има разследване за източване на Кооперативна търговска банка. Твърдения в тази посока бяха направени по-рано от агенция ПИК, която през последните седмици съобщаваше за проверки и разследвания, които по-късно държавното обвинение потвърждаваше. Този път обаче главният прокурор не просто опроверга информацията, но напомни, че агенцията не е говорител на държавното обвинение. 

Обвинител номер едно предупреди, че публичното говорене за проблеми в една или друга банка поставя под сериозен риск банковата ни система и напомни, че неверни твърдения, застрашаващи тази стабилност могат да бъдат санкционирани. 

Сотир Цацаров отново подчерта, че прокуратурата разследва не КТБ, а подуправителя на БНБ. Той отрече информации, които го представят като зависим от Делян Пеевски и коментира, че някой се опитва да въвлече държавното обвинение в "SMS сапунен сериал", визирайки сигналите, които Цветан Василев и Пеевски подават в прокуратурата по подозрение, че някои от двамата иска да убие другия.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!