ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Рокада на квесторите в КТБ

Снимка: БГНЕС

БНБ смени квесторите и започна проверка в Корпоративна търговска банка. Проверката бе заявена още преди дни, когато банката бе поставена под надзора на БНБ.

За десет дни външни одитори трябва да извършат пълен анализ на активите и пасивите на банковата група, включително на кредитния и на инвестиционния й портфейл. Освен Корпоративна търговска банка, проверката ще засегне и дъщерната й банка "Кредиагрикол"-България, която от 22-ри юни също е под специалния надзор на БНБ. 
За да се ускори и оптимизира работата на квесторите, Управителният съвет на БНБ е предприел разместването им, като досегашните квестори на "Креди агрикол" - България са назначени за квестори на Корпоративна търговска банка, а Христина Стамова - досега квестор на КТБ, е назначена за квестор на "Креди агрикол" заедно с Божидар Аршинков, заменил Славяна Данаилова, която беше определена за квестор на 20-ти юни. Промяната цели мащабът на екипите на квесторите да съответства на обема на работата с оглед различната големина на двете дружества от групата на Корпоративна търговска банка, уточняват от БНБ.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!