ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Лютви Местан определи БНБ и банковата система като най-стабилните институции в България

Лютви Местан
Снимка: БГНЕС
Оставката на кабинета "Орешарски" може да е по-рано от конституционния срок, каза председателят на ДПС Лютви Местан след консултациите между парламентарно представените политически сили:

Тези  неща са уредени в Конституцията, връщат я два месеца назад, а самата оставка, вижте, това вече е съвършено различен проблем. Моля ви, не искайте да влизам в анализ сега, защото може да е доста по-скоро, нека да оставим всички тези новини за след срещата при президента.

Лидерът на ДПС намекна, че срещата на председателя на Народното събрание Михаил Миков с президента Плевнелиев може да е в неделя.

Председателят на Народното събрание ще влезе в комуникация с президента и желанието е да не се губи време. Може би вдруги ден, неделя, аз мисля, че в такава ситуация не можем да говорим за почивни дни.

Местан добави, че е имало съгласие за датата на изборите и за общи усилия за справяне с опитите за изкуствено дестабилизиране на иначе много стабилната банкова система:

Консултациите днес, между основните политически сили, е много силен знак към всички български граждани да бъдат спокойни, че има държава, която няма да допусне да се засягат интересите й. Идеята е, чрез общи усилия, консенсусни, да се справим с провокациите срещу най-стабилната институция в България - БНБ и банките.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!