ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Реформаторският блок иска служебен кабинет до разпускането на парламента

Петър Москов
Снимка: БГНЕС

От Реформаторския блок предлагат служебен кабинет да работи заедно с 42-рото Народно събрание до разпускането му на 6-и август.

Единственият генератор на нестабилност остава липсата на оставка на правителството, посочи заместник-председателят на Демократи за силна България Петър Москов. Той представи стъпки за възстановяване на общественото доверие - оставка на кабинета още днес, конституционната процедура по връщането на мандата от първите три партии в парламента, назначаване на служебно правителство още идния понеделник, разпускане на парламента на шести август и избори на пети октомври.

Мартин Димитров, член на гражданския съвет на Реформаторския блок, подчерта:

Служебният кабинет може да договори новите европейски фондове, рамката, споразумението - задача, която изглежда немислимо трудна за сегашното управление.

Заместник-председателят на "България на гражданите" Найден Зеленогорски настоя за мораториум върху всички обществени поръчки и концесии, както и за промени в Изборния кодекс.

Машинно гласуване, активна регистрация, премахване на мъртвите души, за да направим тези избори максимално честни.

Партиите в Реформаторския блок смятат, че на служебното правителство ще се падне и задачата да номинира следващия български еврокомисар. Около кандидатурата трябва да има широко политическо съгласие, като реформаторите застават зад кандидатурата на Меглена Кунева.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!