ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Двама мъже бяха обвинени за невярна информация за банки

| обновено на 30.06.14 в 17:22
Снимка: БГНЕС

Прокуратурата обвини 29-годишния Кирил Джабаров и 40-годишния Робърт Димитров в подаване на невярна информация за български банки. Двамата са на свобода с мерки за неотклонение "парична гаранция" по 3000 лева, съобщиха от държавното обвинение.

По наказателното дело са разпитани 19 свидетели, извършени са обиски и са взети 30 компютърни конфигурации и документация. Предстои да се установят и разпитат още свидетели и да се изготви техническа експертиза на компютри с цел документиране на цялостната престъпна дейност на двамата обвиняеми.

Става дума за множество имейли, изпратени до клиенти на "Глобъл маркетс" на 26-и юни, ден преди опашките пред ПИБ. Съдържанието на електронните писма е с автор Димитров, а текстът е написан технически от Джабаров. Трето лице извън инвестиционния посредник ги е разпращало. Това неназовано от прокуратурата трето лице обаче не е обвиняемо, но е било разпитвано. Той няма отношение към инициативата със стресиращи имейли за състоянието на банковата система парите на вложителите да бъдат прехвърлени в "Глобъл маркетс", обясниха от държавното обвинение.

По повод статута на останалите, които ДАНС задържа в събота и в неделя поне за 24 часа, говорителят на Софийската районна прокуратура Стефан Милев обясни, че това, за което ДАНС е дала доказателства на прокуратурата, е станало обвинение. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!