ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Техника за над 1 млн. лева получи пожарната в Търговище

Снимка: Радио Шумен

Нова техника за над 1 милион лева е получена в Регионалната противопожарна служба в Търговище. С нейна помощ значително ще бъде подобрена работата на аварийно-спасителните екипи.

Служителите на противопожарната служба ще преминат специално обучение за работа с новата техника, а съвсем скоро ще бъдат доставени и три нови противопожарни автомобила, съобщи ръководителят на службата главен инспектор Стефан Стефанов, който обобщи работата през първите шест месеца на годината:

За изминалото шестмесечие има общо 346 произшествия, от които 50 пожара. Аварийно-спасителните дейности са 28 и техническа помощ - 28. Значителен ръст, с 50 процента в сравнение с миналата година, има увеличение на аварийно-спасителните дейности и помощните операции. Броят се увеличи заради наводненията, обилните валежи и силния вятър. Най-натоварена е била службата в Търговище, следвана от Попово, Омуртаг и Антоново. 

Най-голямата придобивка на противопожарната служба в Търговище е единствената в региона автостълба, с която могат да се гасят пожари на височина до 30 метра, допълни Стефанов.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!