ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Плевен отделя 300 хиляди лева за ремонт на детски градини

Снимка: Радио Видин

Плевен планира ремонт на детски градини през лятото. Ще бъдат използвани 300 хиляди лева от приходите от приватизация и от продажбата на общински нефинансови активи,  Парите ще стигнат за най-неотложните строителни дейности в шест градини.  Според предварителната програма основният ремонт беше предвиден в четири детски заведения . Техническа експертиза обаче установи, че спешно е необходимо майсторите да влязат в още две градини. 

Продължава започналото преди години слягане на сградата на  ОДЗ „Яница“  в комплекс „Дружба“, въпреки укрепителните дейности вече има пукнатини между панелите. Няма опасност от срутване, уверяла заместник кметът архитект Трифон Иванов, но ремонтът не търпи отлагане. Тревожно е положението и в  детската градина „3 март“. Там  покривът и трябва да се направи подмяна и ремонт в два от корпусите. Укрепване на конструкцията на сградата ще бъде извършено и в детска градина „Щурче“. 

През месец септември се очаква да отвори врати нова детска градина в централната зона на Плевен, която ще приеме 100 деца. Така проблемът за недостиг на места в детските заведения ще бъде напълно решен.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!