ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Управителният съвет на Фонд "Земеделие" ще се събере в сряда

Мирослав Николов
Снимка: БГНЕС

След поредица от провалени заседания Управителният съвет на Фонд "Земеделие" ще се събере в сряда. За това се споразумяха министърът на земеделието Димитър Греков и директорът на Фонда Мирослав Николов на среща при премиера Пламен Орешарски. 

На срещата е постигнато единомислие в позициите за подкрепа на българските земеделски производители и финализиране на проектите по всички мерки, които се разглеждат от Фонда, се казва в прессъобщението на Министерството на земеделието.

Единомислието, постигнато с посредничеството на премиера, идва след поредица от взаимни обвинения между двете институции, сигнали до прокуратурата и искане на оставки.

След двукратен провал на заседанията на Фонд "Земеделие" заради липса на кворум, Министерството и Фондът са уточнили темите на предстоящото в сряда заседание. Очаква се там да бъде представена справка за проектите по всички мерки, които се намират в разплащателната агенция и решение за разпределяне на 60 милиона лева за помощ на фермерите.

Междувременно на сайта на Фонд "Земеделие" се появи информация, че по време на сегашното му управление на общините са изплатени 380 милиона евро и 2013-а е първата финансова година, в която няма генерирани никакви загуби по програмата за България.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!