ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Ася Петрова начело на Върховната административна прокуратура

Заместник-главният прокурор и досегашен прокурор по мегаделото "Килърите" Ася Петрова поема ръководството на Върховната административна прокуратура. 

Петрова заменя Камен Михов, когото правителството изпрати да представлява България в Евроюст.

Решението беше взето в отстъствието на предложителя - главния прокурор, с 15 гласа "за", трима "против" и трима "въздържали се". Петрова и досега беше заместник на Сотир Цацаров, но отговаряше за разследванията срещу организираната престъпност. Беше и възложено и да представлява държавното обвинение по делото "Килърите" на всички съдебни инстанции.
  Ася Петрова е известна с близките си отношения с бившия вътрешен министър Цветан Цветанов. Според изявление на депутата Делян Пеевски,  тя израства от шуменски окръжен прокурор до заместник-главен прокурор именно благодарение на тях - твърдение, което Обвинител номер едно многократно е отричал.   
  През март, като се позова на справка от СДВР тя обяви, че медийна групировка е организирала физическо й проследяване, както и че от миналата година е е обект на масирана отрицателна медийна кампания.
  Засега не е ясно, дали заради новата си позиция Ася Петрова ще се раздели с делото "Килърите", което стигна до ВКС, както и кой ще е новият заместник - главен прокурор с нейния досегашен ресор.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!