ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Освободиха шефовете на Фонд "Земеделие", Явор Гечев поема ръководството временно

Снимка: БГНЕС

От Министерството на земеделието съобщиха, че на заседание на Управителния съвет на ДФ "Земеделие" са освободени изпълнителният директор на Фонда Мирослав Николов и заместник изпълнителният директор Виолета Александрова. До назначаване на нов изпълнителен директор длъжността временно ще изпълнява Явор Гечев.

Управителният съвет на Фонд "Земеделие е гласувал отпускането на финансов ресурс в размер на 19 898 793 лева, който да се разпредели по различни схеми на държавни помощи за компенсиране на загуби, понесени от земеделските производители

По-рано браншови организации в земеделието поискаха премиерът Орешарски да се намеси за решение на конфликта във Фонд "Земеделие".

От стабилността в сектора зависят продоволствената сигурност на страната и социалният мир в малките населени места, където земеделието е основният поминък, се казва в декларацията. Конфликтът между аграрното министерство и Фонд "Земеделие" се разраства и експертите са категорични, че има реална опасност от загуба на европейски пари. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!