ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Вежди Рашидов внесе в прокуратурата анонимно писмо с данни за КТБ

| обновено на 11.07.14 в 12:44
Снимка: БГНЕС

Докато днес в БНБ течеше пресконференцията, свързана с Корпоративна търговска банка, на която бяха обявени резултатите от извършения одит, бившият министър на културата в кабинета на ГЕРБ Вежди Рашидов внесе в прокуратурата анонимно писмо, пристигнало тази нощ в пощенската му кутия. В него се обяснявало по какъв начин висшият мениджмънт на банката я е източвал.

Схемата е описана на ръка и поставена в бял плик. Писмото е подписано с инициали, които настоящият депутат от ГЕРБ отказа да каже и препоръча за тях да бъде питан лично главният прокурор. Обяснението на Вежди Рашидов - защо именно той е получател на този сигнал, беше, че напоследък често говорел за проблемите около КТБ, а и бил публично обявил, че има в банката 2,5 милиона лева.

Решението си да внесе писмото като сигнал в прокуратурата съгласувал предварително с адвокатите си.

Тука е описано за един грабеж, тотално, на господин Василев в собствената му банка. В рамките на 27 дена този грабеж е подготвен. Тука са описани полетите на частния самолет, които са циркулирали, начина, по който са изкарвани пари в рамките на 1 милиард и 700 милиона лева,  като само около 1 милиард са изнесени в момента, когато той е помолил да влязат синдици в банката, обясни написаното в анонимното писмо Рашидов.

На въпрос служители на банката ли са изнесли парите, той отговори:

Странното е, че никой от органите не е попитал къде са тези служители от висшия ешелон на банката. Тях също ги няма в България.

Според Рашидов в писмото имало инициали на лицата, източвали КТБ. В тях се разпознавали имената именно на членовете на ръководния мениджмънт на банката на Цветан Василев.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!