ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Задържани са изпълнителният директор и главният касиер на КТБ

| обновено на 11.07.14 в 14:09
Снимка: БГНЕС

Има двама задържани по сигнала на БНБ до прокуратурата, свързан с Корпоративна търговска банка. Това съобщиха от държавното обвинение.

Днес в Созопол е задържан Орлин Русев – председател на УС и изпълнителен директор на КТБ. За него са налице доказателства, че се е разпоредил да бъдат изнесени голям брой пари, за които по-рано съобщиха от БНБ, на стойност малко повече от 205 млн. лева. Парите са били изнесени от банката и предоставени на трети лица.

Вчера като обвиняемо лице за извършено престъпление е била привлечена Маргарита Петрова – главен касиер на КТБ. Има данни, че именно тя е изнесла милионите в чували и ги е предала на трети лица. Петрова е с постановено задържане за 72 часа, с искане на прокуратурата. Готви се и искане до съда да й бъде наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“.

От съобщението на прокуратурата става ясно, че вече се работи по изготвяне на искане по международната правна помощ за разпит на мажоритарния собственик на КТБ Цветан Василев. Повече от месец вече той се намира в Австрия. От съобщението става ясно още, че прокуратурата не е получила целия доклад, който днес от БНБ огласиха. В момента, в който го получат, той ще бъде приобщен към досъдебното производство, което преди време беше образувано срещу подуправителя на БНБ Цветан Гунев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!