ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Атанас Добрев е новият директор на Фонд "Земеделие"

Атанас Добрев
Снимка: БГНЕС

Досегашният парламентарен секретар на Министерството на земеделието Атанас Добрев е новият директор на Държавен фонд "Земеделие". Това реши Управителният съвет на Фонда на заседание днес.

Атанас Добрев е работил шест години на различни позиции във фонд "Земеделие". За две години в мандата на предишното правителство е бил директор и на Фонд "Българска гора", а от 2009-а година е в частния земеделски бизнес. От юни 2013-а година до днес Добрев заемаше поста парламентарен секретар на агроведомството.

От там твърдят, че избирането на Добрев за поста директор на Фонд "Земеделие" е съгласувано с премиера Пламен Орешарски. Това е важно уточнение, за да не се създаде прецедент, подобен на този от края на миналата седмица, когато обявеният за нов директор Явор Гечев отрече да е давал съгласието си за това.

Пред Добрев стои предизвикателството за кратко време да подпише вече одобрените 2 500 проекта, за да може парите да стигнат до фермерите. Дали процедурно това е възможно, тепърва ще се изяснява, тъй като отстраненият вече директор на Фонда продължава да твърди, че след като проектите са одобрени по негово време, под тях трябва да стои неговият подпис.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!