ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Новият папски нунций у нас беше приет от патриарх Неофит

Снимка: Св. Синод на БПЦ

Новият апостолически нунций в България монсеньор Анселмо Гуидо Пекорари направи посещение на вежливост при Негово Светейшество българския патриарх и софийски митрополит Неофит.

Монсеньор Анселмо Гуидо Перкурари пристигна в България на 27 юни 2014 г., след като на 25 април е назначен от папа Франциск да поеме мисията на апостолически нунций в София. Първата опознавателна среща между двете страни премина в спокоен и конструктивен тон. Монсеньор Анселмо Гуидо Пекорари запозна накратко патриарх Неофит с досегашните си служения, както и с ролята на апостолическите нунции и сподели, че идването му в България е първата му мисия в православна страна. Новия представител на Светия престол у нас е споделил, че досегашните му впечатления от България и Българската православна църква са много добри и изрази надеждата, че тук ще се радва на добри отношения с църквата и държавата ни.

Двамата акцентираха върху работата със младежите и просветителската мисия на Църквата.

Беше отчетено, че тази първа, опознавателна среща е преминала успешно и ще постави начало на отношения основани на взаимно уважение, братски диалог и сътрудничество.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!