ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Електронни услуги за пациентите и болниците по ОП "Административен капацитет"

Снимка: БГНЕС

Агенцията по трансплантациите ще осигури 11 електронни услуги за пациентите и болниците. Проектът е финансиран по оперативна програма "Административен капацитет".

Директорът на Агенцията доктор Марияна Симеонова посочи, че от услугата ще се възползват 46 болници, 18 тъканни банки и 34 репродуктивни центрове. Така в електронната база на Агенцията ще могат вече онлайн да бъдат достъпни и за организациите, работещи в областта на трансплантациите и асистираната репродукция като личните данни ще останат защитени.

Пациентите имат и в момента досиета, когато се касае за транпсплантация на органи и за другите процедури, но системата е много бавна, не са включени всички данни, които ние трябва да предоставяме в Европа и не е заложена възможността да се прави статистика и анализ.

В последните месеци три пъти е нараснал обемът на документацията, която се обработва в Агенцията по трансплантации.

Тези услуги засягат изключително административната част. Тези хора биха могли да участват в другата част, медицинската, в която ние да правим повече срещи, защото това се оказва най-големият проблем за информиране на обществото. Целим да направим това, което е и в другите европейски страни, каза директорът на Агенцията д-р Марияна Симеонова.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!