ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Над 2 милиона лева за разширяването на канализационната и водоснабдителната мрежа на Монтана

Снимка: Радио ВИДИН

Управляващият орган на Оперативната програма „Околна среда“ е отменил наложената финансова корекция от 5 процента по един от договорите с изпълнителите на водния цикъл на Монтана. Премахването на санкцията ще позволи възобновяването работата по проекта.

Отменената финансова корекция осигурява още 2 милиона и 500 хиляди лева за разширението и рехабилитацията на канализационната и водоснабдителна мрежа на Монтана. Това е добра новина за жителите на града, които от месеци търпят неудобства заради разкопани улици, отбеляза кметът Златко Живков:

Това за нас е много важно и за всички граждани на Монтана, защото тази корекция от 2  милиона и половина горе-долу покриваше идеята ни да възстановим осем или десет улици и щеше да има много голям проблем с финансирането. Девет от улиците ще бъдат готови до края на август и извън оперативната програма, а тук имаме намерение, след необходимите процедури и разрешителен режим,  да направим следващите.

До края на юли се очакват още 4 милиона и 800 хиляди за извършени дейности по водния цикъл, като всички отчетни документи са проверени и сертифицирани. Общината е подготвила отчет за още 4 милиона лева, който предстои да бъде проверен от управляващия орган на програма „Околна среда“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!