ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Протест в Истанбул срещу израелската военна агресия в Ивицата Газа

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Близо две хиляди души участваха в протестна демонстрация против израелската военна агресия срещу палестинците в Ивицата Газа. Многолюдната демонстрация се състоя в центъра на Истанбул, организирана от няколко граждански организации. Някои чуждестранни туристи също се бяха присъединили към демонстрацията.

Председателят на Движението за защита на човешките права Бюлент Йълдъръм прочете обръщение към медиите, в което заяви, че демонстрацията е израз на дълбокото възмущение на турското общество от израелската агресия. През следващите дни се предвижда организирането на още по-многолюдни изяви и в други градове на страната. Днес ще проведат демонстрация пред израелското консулство в Истанбул. 

Протестите срещу Израел няма да престанат, докато те не се откажат от ударите срещу палестинците в Ивицата Газа. Ние не сме сами, по света на много места има протести срещу израелската държава, която с всеки изминал ден се самоизолира, каза ръководителят на правозащитната организация и призова турското правителство да бойкотира израелските стоки.

Протестна демонстрация срещу Израел се състоя и в курортното селище Мугла на Егейското крайбрежие.  

Днес в Анкара пристига държавният глава на Палестина Махмуд Абас. Това е първото му посещение след избирането му на този пост. Абас ще разговаря с турския президент Абдуллах Гюл и с премиера Реджеп Тайип Ердоган по обстановката в Палестина и доставката на хуманитарни помощи за палестинското население, които Турция подготвя за изпращане.  


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!