ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

АБВ искат президентска република

Снимка: БГНЕС
Партия "Алтернатива за българско възраждане" (АБВ) на президента Георги Първанов ще проведе общонационално допитване “За възраждане на държавността чрез президентска република“. От АБВ се обявяват за промяна на формата на държавно устройство, за да има ясно поемане на политическата отговорност.

Очевидно е, че парламентарната република трябва да бъде коригирана, но не към "силна ръка", както някои апелират. Идеята е да има много по-голяма степен на отговорност за това, което става в държавата днес и в бъдеще. Ние виждаме как управляващото мнозинство не подкрепя своето правителство. Виждаме опозиция, която сутринта казва едно, следобед друго и парламент, който не може да събере кворум. Ако има ясна отговорност в държавата, в това чистло концентрирана в президентската институция, мисля че нещата ще изглеждат по друг начин
, заяви Първанов.

Партията представи и основни акценти от предизборната си платформа, които, по думите им, целят слагането на края на политическата криза в страната. Коментарът на Първанов за лидерския пост в БСП беше лаконичен, но без да споменава имена. Бившият президент определи част от номинираните за лидери на левицата като такива, които ще бранят статуквото.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!