ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Приключват ремонтните дейности в спортното училище „Георги Бенковски“ в Плевен

Над 30 на сто икономии на енергия очакват в спортното училище „Георги Бенковски“ в Плевен след извършеното пълно обновяване на сградата и подмяна на дограмата. Инвестицията за над 1 милион лева е осигурена от Министерството на младежта и спорта.

В условията на делегиран бюджет е немислимо със собствени средства да се извърши такъв капитален ремонт, категоричен е директорът на спортното училище Петър Георгиев. Той признава, че всяка зима досега са били под заплахата да спрат учебните занятия, заради ниските температури в класните стаи: Минимум една трета ще бъде спестена от енергията. Освен това най важното е, че ще бъде създаден нормален учебен процес за учениците.

Повече от 100 ученици за 11 вида спорт се очаква да се обучават през следващата година, по една паралелка от 5-ти до 8-ми клас. Приемът, както във всяко училище и тук върви трудно. Новите класни стаи, съвременната учебна база, обновеното общежитие, са все сред предизвикателствата със знак плюс за учениците, пресмята Георгиев и добавя: Ние сме единственото училище в България, което разполага със собствен ученически стол, приготвяме ние храната и учениците не заплащат нищо.

Очакванията са, че до началото на новата учебна година, училището ще успее да реализира два спечелени проекта и ще има ново оборудване и нова подова настилка във всяка учебна стая, както и в общежитието. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!